Minu arvates on head blogid informatiivsed, illustratiivne ja hästi kirjutatud – nii on teksti mõnus lugeda ning ma saan seda tehes ka targemaks. Aljärgnevalt toon välja kuus blogi, millega ma üritan end kursis hoida. Ja soovitan seda teha ka kõigil oma lugejatel.

1. Pungas.ee

Taivo Pungas kirjutab andmeteadusest ja enesearengust, iga tema postitus annab huvitavaid ja asjalikke teadmisi. Postituste hulgast leiab motivatsiooni ja produktiivsuse tõstmise nippe, üleskutseid oma elu “häkkida” ja näiteks enne valimis ka selge ülevaate, millistele valijatele erakonnnad raha lubavad (koos kalkulaatori tehnilise lahenduse selgitusega).

2. Andmeteadus.ee

Kristjan Eljandi juhitav Andmeteadus OÜ on võtnud eesmärgiks andmeteadust Eestis populariseerida. Blogi räägib andmeteadusest ja selle kasutamisvõimalustest.

3. Purde.net

Pipedrive turundusjuht Andrus Purde kirjutab (inglise keeles) lihtsalt ja loogiliselt turundusest ja kuidas asju paremini teha. Lisaks leidub (eestikeelseid) reisikirju. Turundusteemalised postitused on ladusalt ning asjalik-humoorikalt kirjutatud ja baseeruvad tema enda kogemusel – see teeb need lood veel paeluvamaks (kuidas Eesti edukas startup on vinge meeskonnaga turundust (väga hästi) teeb). Andrus Purde blogi on minu igale turundajale kohustuslik lugemine.

4. Hedonist.ee

Iga päev uus postitus hea Eesti toote/ürituse/inimese kohta. Tore on näha, et Eestis nii palju põnevat ja unikaalset on. Kohustuslik lugemine igale estofiilile. Kas sa teadsid, et Tallinnas on taimetoidukohvik GreenBakery või, et Reketil on uus album väljas?

5. Seth Godin

Lühiksed asjalikud postitused ettevõtja-turundaja Seth Godini sulest. Olulised teemad ja head analoogiad panevad tihti mõtlema ning muudavad vaadete perspektiivi.

6. Jalopnik.com

Sisuliselt on tegu küll auto-moto-tehnoloogiauudiste portaaliga, aga tehniliselt on see siiski erinevate blogide kogum ja kõik nad paiknevad samal Kinja platvormil. Hea koht auto-moto ja muu tehnikainfo ja arvamuste saamiseks.