Mootorrattasõit on üks meeleolukaimaid tegevusi ja kindlasti paljud motohuvilised nõustuvad sellega. Ei ole ümber mingit konditsioneeritud metall/klaaspurki – sa tunned vahetult ümbritsevat ilma, saad teega justkui üheks. Kui valgusfoori taga seistes jalutab sinu kõrval kõnniteel lühikeste punaste juustega naine, sigaret suus, siis on tsikli seljas istudes see suitsulõhn selgelt tunda. Samamoodi on tunda männimetsa kosutav värskus. Mootorratas on autost palju väiksem, seega on igal teel alati palju ruumi. Vaatamata sellele on kõige mõnusam sõita teel, kus pole ühtki teist liiklejat.  Ja mootorrattaga tehakse enamasti niisama lustisõitu, siis on pea alati täielik vabadus marsruudi valimisel. Mootorrattasõit on üks nauditavamaid tegevusi, mida üksi ette võtta saab.

Kõige selle juures tekib küsimus, et miks ei oska osad sõitjad seda üksi nautida ja otsivad alati meeleheitlikult endale sõidukaaslast. Veel parem – tervet gruppi sõitjaid. Miks? Mina ei tea, ei saa aru. Ilmselt on see sama põhimõte nagu ööklubisse kambakesi minevad kutid, kes lähevad koos “lantima”. Jälle üks tegevus, mida minu arvates on palju mõnusam, lihtsam ja toredam üksi ette võtta (noh, et üksi lähed naisega rääkima).

Mootorrattaga grupis sõites ei ole tee ainult sulle valla, ruumi on kohe palju vähem. Kui sa sõidad teistega koos, siis ei ole sul vabadust valida marsruuti oma suva järgi. Ehk tahetakse koos kiirust ületada, lootes, et ainult esimene peetakse kinni? Ilmselt mitte.

Facebookis otsitakse pidevalt sõidukaaslasi, selleks on olemas isegi eraldi grupid. Ma võiks teha Facebooki grupi “Üksi sõitma”, kuhu postitan umbkaudse plaani, kus sõita kavatsen ja siis teha üleskutse samal ajal samasse kohta mitte sõitma tulla. Okei, nii hull asi ka pole – kui kogemata juhtub kellegagi koos sõitma, siis on isegi veidi vahva, aga eraldi organiseerima hakata seda küll ei soovi.

Üksi sõita on väga mõnus varahommikul – päike tõuseb veidi pärast kella nelja, liiklustühjas linnas, maanteel ja kõrvalteedel saab enne tööpäeva algust mitu tundi sõita. Vat see on küll mõnus.