Täna pidi olema eriline päev. Võiks öelda isegi, et elu muutev. Noh mitte päriselt, aga kindlasti ainulaadne. Pealkiri on ilmselt veidi segane, aga ma kohe selgitan. See koosneb kolmest osast, mida ma tahtsin täna kokku viia üheks eriliseks seikluseks:

1. Grand Tour – suur reis mida 17-19. sajandil võtsid ette Euroopa jõukad noored mehed. Mindi näiteks Prantsusmaale ja Itaaliasse, et otsida kunsti, kultuuri ja Lääne tsivilisatsiooni juuri. Muu hulgas ka elu nautida muidugi. Sellest on välja kasvanud ka Grand Tourer ehk GT-autoklass – luksuslikud ja heade sõiduomadustega enamasti kahekohalised autod, millega on nauditav läbida pikki vahemaid.

2. The Grand Tour – Top Geari endiste saatejuhtide uus saade Amazonis. See on eepiliste mastaapidega saade -ainuüksi avastseen läks maksma 3,2 miljonit dollarit. Ja neil on suur-suur telk, milles nad stuudiolindistusi üle kogu maailma teevad

3. GT ehk Toyota GT86 – 2+2 istmeskeemiga sportauto, millel tuli äsja välja just facelift.

Kuidas need kolm asja eepiliseks seikluseks kokku siduda?

Oktoobris tuli info, et The Grand Tour tuleb Soome Lapimaale oma üht saadet filmima ja huviliste vahel loositakse välja tasuta pealtvaataja piletid. Lindistamine toimub 3. novembril. Tallinnast on sinna 12+ tunnine autosõit. Lihtsam oleks minna lennukiga, aga miks mitte võtta ette eepiline autoreis, omamoodi Grand Tour ja teha sellest ka proovisõidulugu äsja uuenenud Toyota GT86’ga. Huvitava artikli saaks avaldada näiteks wroomer.ee‘s.

Miks see eepiline seiklus ei toimunud?

Esimene tagasilöök oli see, et kuigi uuenenud Toyota GT86 on juba väljas ja saab tellida, siis proovisõiduautot reaalselt Eestis olemas ei ole… Teine tagasilöök oli see, et vaatamata mu pingutustele välja näidata suurt huvi Lapimaa saate vastu ei saanud ma sinna piletit. Seetõttu istungi ma hetkel mitte Lapimaal Toyota GT86’s vaid hoopis Best Internet konverentsil Tallinnas (mis on ka muidugi tore, aga mitte päris selline once-in-a-lifetime kogemus).

Hea uudis on see, et kohe pärast esimese hooaja valmimist hakkavad The Grand Touri tegijad uut hooaega ette valmistama. Seega tuleb uusi võimalusi saate pealtvaatajaks minna ja samas loodetavasti ka üks korralik autosõiduseiklus.