Silberauto avas Tallinnas Peterburi teel äsja Eesti esimese ametliku Maserati autosalongi. Veel poolteist aastat tagasi töötasin ma ka ise Silberautos ja käisin Itaalias mitmetel läbirääkimistel, kus muu hulgas ka Maserati esindusõigus jutuks tuli. Seetõttu on mul eriti põnev näha, kuidas kunagisest ideest nüüd reaalsus on saanud. Viskame pilgu peale, milline näeb välja üks luksusliku esinduse avamispidu

Esmalt aga peatume majal endal. Hoone, kus hiljuti veel tegeles mööblipood, on minevikus ka autosid majutanud  – kunagi oli samas majas ka Lada ametlik esindus Tallinnas. Et päevinäinud ehitis Maserati vääriline oleks, tuli muuta peaaegu kõike – välisfassaad, põrandad, seinad, laed. Kogu maja on tundmatuseni muutunud, muidugi paremuse suunas. Nii väljas kui ka sees on igal pool nähtv Maserati nimi ning logo. Kasutatud materjalid on kvaliteetsed ja näevad luksuslikud välja, just nagu Maserati autodki.

 Aga nüüd ürituse enda juurde. Mida on vaja uue autosalongi avamisel? Esimene oluline osa peale salongi ja autode endi on külalised. Sellisele suurele üritusele tasub kutsuda ainult tähtsaid inimesi, kellel on (loodetavasti) postiivne mõju salongi edasisele käekäigule. Kaks olulisemat sihtgruppi on 1) ajakirjanikud, kes peaks üritust ja ka müüdavaid mudeleid (võimalikult heas valguses) kajastama ning 2) potentsiaalsed osjtad, Maserati puhul siis soovitavalt üsna suure rahakoti või hea krediidireitinguga. Ära ei tasu unustada ka koostööpartnereid (tootjafirma esindajad, edasimüüjate esindajad) ja töötajaid, kelle abiga suur töö tehtud sai. Huvitaval kombel võis Silberauto üritusel isegi konkurente näha. Ilmselt on potentsiaalsed Maserati ostjad siis. Ja külalisi oli üritusel palju. Mitte liiga palju, pigem meeldivalt palju.

Järgmine oluline punkt on söök ja jook. Kogu üritus keskendus luksusbrändi Itaalia päritolule, nii kostitatigi külalisi Itaalia salatite ja snäkkide, proseccotja profi poolt valmistatud kohviga. Palju parem kui kuivad küpsised ja termosekohv, peaks mainima.

 Ja et tähtsatel külalistel igav ei hakkaks (kaua sa ikka salongis seisvaid autosid vaatad kui kohe sõitma minna ei saa), tuleb neile meelelahutust pakkuda. Itaalia teemaga kaasa minnes esitles Mart Sander ja Bel-Etage Swingorkester oma esimest itaaliakeelset albumit. Suures pildis mitte just väga originaalne lähenemine (või see), aga sobis väga hästi teemasse ja külalistele ka meeldis.

Vürtsi lisas ka väga osav mustkunstnik, kes suutis kroone eurodeks muuta, torukübarast mängujäneseid välja võluda ning siis sellele veel elu ka sisse puhuda. Kahjuks võlutud raha ma endale ei saanud, seega pidin hetkel Eesti uusimast autosalongist ilma luksusautota lahkuma.

Mulle jäid üritusest kõige silmapaistvamalt meelde ilus maja ise, Maserati ajalooliste fotode sein ja autod. Samas on kõik need detailid ka pärast avamispidu olemas, seega – kui sa sellele peenele üritusele ei jõudnud, siis pole hullu, head elemendid on kõik endiselt Tallinnas aadressil Peterburi tee 50a olemas. Mine kohale ja naudi Itaalia töömeisterlikkust.