Mõni aeg tagasi kirjutasin võimalikult efektiivsest heategevusest. Jõulukuu on tavaliselt populaarne aeg hea tegemiseks, aga efektiivsuse asemel kiputakse abistama pigem (suhteliselt) lähedal olijaid. Arusaadav – kaasmaalasi aidates on side kuidagi vahetum ja tulemus tundub rohkem käegakatsutav. Kuigi ehk mitte kõige efektiivsem, on see ikkagi parem kui üldse mitte heategevusega tegeleda.

Nüüd on “Ma armastan aidata” heategevuskeskkond ja Uberi taksorakendus kokkuleppevedude platvorm koostöös välja tulnud põneva annetuskampaaniaga, mis hõlmab ka moodsa tehnoloogia nutikat kasutamist.

Annetusi saab teha kolmele heategevusorganisatsioonile.

Laste-ja Noorte Kriisiprogrammile (väga hästi sobiksid valget värvi kruusid ja küünlad, mida on võimalik lastel üheskoos kaunistada)
Lasterikaste Perede Liidule (nad oleksid väga õnnelikud, kui saaksid lasteraamatuid ja lauamänge, ei ole hullu, kui need on ka juba kasutust näinud)
Varjupaikade MTÜ-le (kelle neljajalgsed sõbrad on tänulikud:
kvartsliiva ja puidugraanuleid kassidele allapanekuks; konserve kassidele; kvaliteettoitu kassipoegadele; toidunõusid kassidele ja koertele, eelistatult metallist; transpordipuure; kummikindaid; prügikotte; pesupulbreid; nõudepesuvahendeid; koopiapaberit)

Protsess ise näeb välja selline:

Mida annetada? Organisatsionidele vajaminevaid esemeid

Millal? 7.detsembril vahemikus 15.00-20.00.

Kus? Tallinnas.

Kuidas? Vali välja organisatsioon, valmista kingitus ja paki see kingikotti või läbipaistvasse paberisse. 7. detsembril ava oma Uberi äpp ja telli UberGIVING. Uberi autojuht sõidab tellitud asukohta ja võtab kingi üle – hoia meeles juhile täpsustada, millise organisatsiooni jaoks kink mõeldud on. Seejärel toimetatakse sinu kingitus abivajajateni. Ja kingituste transpordil ei võeta abipakkujatelt teenustasu.

Tundub põnev. Lisaks hea tegemise heale tundele saab seda teha ka täiesti uutmoodi. Kogu asi toimub juba homme, seega tuleb kiiresti toimetada. Mina igatahes plaanin kampaaniast osa võtta ja juba pakin kingitust. Tule osale sina ka!