Eelmisel nädalal toimus Eesti blogiauhindade jagamine.

See, hetkel sinu poolt loetav blogi sai tehnikablogide seas neljanda koha. Pole paha, mis? Tegelikult kui veidi täpsemalt edetabelile otsa vaadata, on minu tulemus veelgi parem.

Tehnikablogide esikaheksa näeb välja selline (sulgudes on toodud häälte arv):

1. jakefarra.com (537)

2. kiip.ee (334)

3. mootorratturid.ee (216)

4. mihkelkulaots.blogspot.com (184)

5. kaidoblogi.planet.ee (176)

6. blog.jette.ee (98)

7. taavi.golive.ee (66)

8. battleit.eu (58)

Vaatame TOP3 tehnikablogid üle. Esikohal on jakefarra.com. Vaatad lehele ja näed, et tegu on profifotograafi pigem portfoliolehega. Esimesel korral ma nii arvasingi. Kahtlus hakkas närima ja läksin tagasi, otsisin ja leidsingi üles eraldi blogi. Ja kusjuures see blogi on päris põnev – infot fototehnika kohta, fotovõtete telgitagune jne. Soovitan lugeda.

Teise koha sai kiip.ee, mis juba avalehel väidab end olevat tehnikauudiste portaal. Lisaks liitus see portaal geenius.ee tehnikauudiste portaaliga, viimane uudis Kiibi lehel on 9. aprillist…

Kolmanda koha sai mootorratturid.ee. Kas tegu on blogiga? Ma julgeks ka sellele veebilehele anda portaali staatuse.

Ehk siis – kui lasta blogiauhindade edetabeli esiots läbi kvaliteedifiltri lasta, jääks auhinnasaajate hulgast välja enam mitte töötav tehnikauudiste portaal ning tsikliuudiste portaal. (Kui need lehed on blogid, siis oleks võinud hinnata ka Delfi.ee “blogi”. Või Postimees.ee “blogi”.) Sellises valgused on Mihkli blogi lausa teise koha vääriline! Pole paha tulemus, pole paha. Kui ma oleks hääletusperioodil veidi vaeva näinud ja teavitanud inimesi sellest hääletusest, siis oleks tulemus ehk veel parem olnud.

Kokku hääletas erinevate kategooriate peale kokku 12357 unikaalset vastajat. Tehnikablogi kategooriale andsid hääle 1669 inimest, vastamata jätsid 10 688. Kõige populaarsem rubriik oli beebiblogi, kus andsid oma hääle 5452 inimest. Elulised blogid olid 4761 häälega napilt teised. Populaarsed olid veel moe-, ilu-, arvamus-, tervise-, video- ja kokandusblogid, kus anti igas rubriigis vähemalt 3000 häält.