Jõulud on kohe käes, aga sul pole kingitust suurele autohuvilisele? Vahet pole, kas see inimene on su sõber või hoopis sa ise, mul on sulle väga hea kingimõte. Kuigi pakun välja viimase hetke kingiidee, ei tähenda see kindlasti, et pakutav kuidagimoodi halb või kiiruga hangitud näiks. Otse vastupidi. Kui see õnnelik inimene oma paki avab ja näeb, mis seal sees on, hüppab ta suure tõenäosusega rõõmust lakke.

See superlahe ja universaalelt hea kingitus on Porsche Travel Club. Mitte klubi ise, aga see, mida see klubi pakub – põnevad reisielamused Porschedega ringi sõites. Autosõidureisid toimuvad väga eri paigus alustades Aafrikast kuni Arktikani. Sinna vahele jäävad ka mitmed põnevad paigad Euroopas. Üritusi on nii ühe- ja kahepäevaseid, aga ka nädalasi ja pikemaid. Mõni reis pakub 911 sõiduelamust, teine jälle Cayenne või Panamera põnevust, valikus on erinevad üritused autodega kogu Porsche mudelivalikust. Eesti naisajakirjanik Ylle Rajasaar käis hiljuti näiteks Panameradega kesk-Euroopas.

Kui palju selline seiklus maksab? Autoreis uute Porschedega kõlab üsna kallilt ja võibki olla – näiteks 12-päevane Cayenne-reis Namiibias ja Botswanas maksab 11 000 eurot. Lisanduvad veel kulud Aafrikasse saamiseks. Samas poolepäevane autosõit koos Porsche muuseumi külastusega maksab 450 eurot. Kahepäevane nädalavahetusereis maksab 1100 eurot. Seega on tegu täiesti kättesaadava unistusega. Võib-olla on see tavalisest kallim jõulukink, aga kui see autoentusiast on sulle tähtis, siis pole miski liiga kulukas.

Ehk siis põnev elamus ootab kinkimist. (Ja ühtlasi on see ka vihje minu lähedastele – ootaksin põnevusega midagi sellist Jõuluvana kingikotist.)

NB! Sarnaseid sõiduüritusi korraldavad ka teised autotootjad, aga Porsche reisiklubi on üks silmapaistvamad. Ja ma ei viitsinud Internetist teiste sarnaste klubide kohta infot otsida.