2015. aasta oli minu blogi taassünniaasta. Mõned lugejad ehk mäletavad esimest versiooni minu blogist umbes 5 aastat tagasi, mis küll teise välimuse ja sisuga oli. Võtame nüüd kokku lõppeva aasta läbi Mihkel Külaotsa blogi vaatevinkli.

Tegin sel aastal blogi jälle aktiivseks, et ühte kohta kokku koguda minu kirjutatud moto- ja autoteemalised artiklid. Lisaks tulid juurde ka mitmed ainult blogi jaoks tehtud postitused. Kokku ilmus sel aastal siin blogis 22 postitust (käesolev lugu kaasa arvatud).

Tore on tõdeda, et Eesti suurima auto- ja tehnikaajakirja Tehnikamaailma mootorrataste rubriik on 2015. aastal 100% minu kirjutatud. Veel kirjutasin ka Top Geari, Maalehte, ajakirja Golf, lisaks mitmed sisuturunduslood.

Aasta motoajakirjanikuna* on olnud väga põnev. Olen tutvunud paljude toredate inimestega, käinud mitmetel motoüritustel ja sõitnud paljude mootorratastega (~25). See kogemuste rohkus on avanud mulle kaherattaliste maailma ja see on palju mitmekülgsem ja huvitavam kui ma oodata oskasin. Kõlab vist liiga optimistlikult, aga kõik proovitud tsiklid olid (omas segmendis õigele sihtgrupile mõeldes) omamoodi head, parendusvõimalusi oli tihtilugu üsna keeruline leida, sõidunaudingut ja elamusi suutis neist igaüks pakkuda.

Kõige eredamalt jäid meelde need kaherattalised:

  • KTM 390 Duke – tänapäeva mõistes väike ratas, aga minu jaoks tundus just paras ja teravalt kerge
  • BMW S 1000 XR – kõige võimsam ratas, millega sel aastal sõitsin + BMW premium-klass
  • Ducati Scarmbler – hea välimuse, mootorihääle ja itaallasliku stiili musternäidis. Edev ratas.
  • Renard Speed Shopi Honda XBR500 – tõeline cafe racer, mis pakkus ainulaadet sõiduelamust (sellist sõiduasendit ja häält uuelt poerattalt ei leia)
  • Yamaha MT-09 – ideaalne praktilisuse ja paueri combo. Ja see kolmesilindrilise mootori sujuvus ja hääl on vapustavalt nauditavad.

Tore on vaadata ka, mis postitused lugejatele huvi pakuvad. Siin on nimekiri kõige loetumatest postitustest minu blogis 2015. aastal:

5. Itaalia luksus(auto)pidu Tallinnas

Ülevaatelugu Silberauto uhiuue Maserati esindussalongi avmispeost.

4. Autode ülalpidamiskulud

Eesti enimmüüdud uute autode ülalpidamiskulude suur ülevaade ning analüüs. Kui uut autot ostad, siis tasub kindlasti pilk peale visata.

3. BMW sportmatkaja

BMW S 1000 XR proovisõidulugu – elegantne ja võimas tsikkel!

2. Teelt maha! Sherco ja Beta “maasturid”

Minu esmane kogemus enduurokatega Männiku karjääris.

1. Motoõnnetuste statistika

Eesti motoõnnetuste statistikat analüüsiv lugu koos interaktiivse kaardiga. Lugu ilmus ka Delfi Fortes ja Motors24’s ning leidis palju kõneainet.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et 2015. aastal oli minu elus uskumatult palju häid mootorrattaid, lisaks veel palju muud, millest siin blogis juttu ei tulnud. Uue aasta plaanidest kirjutan siin juba aasta esimestel päevadel. Head vana aasta lõppu!

* motoajakirjanik olen ma niiöelda hobikorras oma vabast ajast. Päevatööd teen Ecofleeti maailmas.