Mai alguses tegin sõpradega nädalavahetuse motoreisi – Tartust Trans Euro Traili idapoolset rada pidi Tallinnasse. Ida-Virumaale ööbimiskohta otsides jäi kohe nime järgi silma Motovilla. No kui juba mootorrattaga minek, siis miks mitte Motovillas ööbida, eks?

Broneering tehtud, asusime laupäeva hommikul teele. Masinateks oli minu Yamaha Tenere, Anti Honda CB500X, Indreku Kawasaki Versys-X 300 ja Jaani Kawasaki ZRX1200S.

Trans Euro Traili rada Kavastust Ida-Virumaale oli üllatavalt kuiv ja lihtne – enamus teest kulges kruusateedel, palju oli avaraid maalilisi vaateid. Sõitsime läbi ka Peipsiäärselt Sibulateelt. Paaris kohas oli siiski ka kergelt mudane, aga ei midagi läbimatut. 

Sõidust eriti pilte ei teinudki, sest mul oli valida, kas teha pilti või nautida mootorrattaga sõitmist… ja ma valisin selle viimase variandi 🙂

Õhtuks jõudsime Motovillasse. See on huvitav ja eriline majutusasutus kohe mitmel põhjusel.

Miks Motovilla on eriline koht? Põhjus number 1: Motovilla on automatiseeritud ehk seal koha peal ühtegi töötajat ei ole. Meili peale saadetakse uksekood, millega saad majja ja oma tuppa sisse. Kuna töötajaid ei ole, siis ei ole järelikult ka kokkasid – süüa tuleb ise teha. Selleks on olemas eraldi köök koos kõigi vajalike nõudega. Ja suuremates tubades on olemas oma kööginurk, nii et söögitegemise kohti on piisavalt ka siis kui terve maja oleks rahvast täis. Meie külaskäigu ajal olime aga ainsad inimesed ja terve maja oli meie päralt – valisime ise, kus süüa teeme. 

Ja süüa otsustasime teha hoopis õues väligrillil, vajalikud vahendid (süsi ja liha) ostime lähedal asuvast poest. Grillmeister Indrek suutis oskuslikult ka eriti suured leegid taltsutada.

Miks Motovilla on eriline koht? Põhjus number 2: Just nagu nimigi ütleb, on kogu maja mototeemaga seotud. Iga tuba on mõne kuulsa Baltikumi motosõitja järgi nime saanud. Meie ööbisime sviidis number 11, mis on pühendatud lausa kahele mehele: Kristers Serģis  ja Artis Rasmanis. Need Läti härrad olid maailma kõige edukamad korvisõitjad külgkorvide klassis, võites viis tiitlit.

Koridore kaunistavad vanad motofotod ja kohalike nimede seast võib leida ka näiteks Lembit Teesalu või Tanel Leoki auks nimetatud toad.

Miks Motovilla on eriline koht? Põhjus number 3: Maja taga asub suur krossirada, nii et aknast avaneb igati mototeemaline vaade. Üks noor tsiklisõitja tegi rajal justkui meie lõbuks sõitu.

Keldrikorrusel asub igati viisakas ja korralikult ehitatud saunakompleks. Seda saab kasutada üldiselt vaid siis kui rendid kogu maja, aga ma sain õnneks diili teha, nii et saime ka saunarõõme nautida.

Majas on suur puhkeruum ja ka seminariruum ürituste korraldamiseks. Näha on, et keegi on Motovilla südamega valmis teinud – materjalid on kvaliteetsed (viisakad kiviplaadid põrandal jne) ja maja eest on hästi hoolitsetud. Puhas ja mõnus oli seal olla. 

Ja mis kõige parem – seal ööbimine on väga mõistliku hinnaga. Meie ööbimine neljakesi sviidis/apartmendis maksis kokku 60 eurot ehk 15 eurot inimese kohta. Korralik õhtusöök ja majutus läks kokku maksma vaid veidi üle kahekümne euro! Motovillasse plaanin kindlasti tagasi minna, sest mootorrattaga on Ida-Virumaal kõvasti avastamis- ja seiklemisrõõmu – need tööstusmaastikud on uskumatult põnevad!

Sviit 11
Sviit 11 – kogukad tsikliriided saab kenasti kappi ära panna.
Ühiskasutatav köök